Nyheder

Stolpe ud for Sparkær

Tre skud på stængerne og et straffespark i tillægstiden fortæller lidt om Sparkærs modgang lige for tiden. En ellers lige og jævnbyrdig kamp mellem to hold, der kender hinanden rigtig godt, faldt ud til gæsternes fordel med en 3-1 sejr cementeret i tillægstiden. Det blev dermed ikke den bedste start for assisterende træner Kurt Mogensen, der i Poul Vistisens fravær var på linjen, hvilket han også er på torsdag, når Hersom/Bjerregrav gæster Sparkær til årets sidste hjemmekamp.

IMG 5674
ØK’s Jonas Snogdal Adamsen (th) scorede allerede i kampens første minut.

ØK fik for dem den bedst tænkelig start med et mål i kampens første minut. Efter et frispark i højre side fik Sparkær-forsvaret ikke ekspederet ordentligt væk, og bolden endte for fødderne af Jonas Snogdal Adamsen, der havde let ved at score. Sparkær svarede dog godt igen, og i det 5. minut udlignede Kasper Møller efter en fik stikning af Daniel Brøns.

Efter 11 min. fik ØK’s Linus Beyer et gult kort for at gå for hårdt til Sparkær-målmand Jonas Drensborg, og i kølvandet herpå fik Sparkær et par gode muligheder ved Kasper Møller og Oliver Andersen. Efter 38. minutter efterlyste ØK et straffespark, men Gert Aabys fløjte var tavs. Til gengæld var Rune Skovgård meget tæt på minuttet efter, hvor Jonas Drensborg måtte hive en feberredning frem. Mere skete der ikke, inden Linus Beyer kort før pausen igen løb fra Sparkær-forsvaret og loppede bolden over Jonas Drensborg og i mål til pausestilling 1-2.

IMG 0841 kopier
Frederik Andersen fører bolden frem. Han var omdrejningspunktet på Sparkærs midtbane. Bagved dommer Gert Aaby.

2. halvleg var knap kommet i gang, inden Kasper Møller ramte overliggeren, og i det 64. minut ramte han stolpen på et hovedstød. Sparkær havde bolden meget i anden halvleg, og spillede egentlig godt rundt, men ØK havde et resultat, og de stod godt bagude. Samtidig fik de et par giftige kontramuligheder, hvor Jonas Drensborg måtte ud og blokere. Mikkel Mackenhauer fik et godt kort for at bremse Linus Beyer ved midterlinjen efter en halv time, men selv med 10 mand kom Sparkær frem til et par chancer, blandt andet et skud fra Noah Hvass, som ramte yderside af stolpen. Mads Daa Vistisen nåede kort før tid at få et dumt gult kort, da han tog hånden til hjælp helt nede ved ØK’s baglinje.

Mere blev det ikke til, inden gæsterne fik et korrekt straffespark i tillægstiden, og her var Rune Skovgård skarpretteren til 1-3. Spillemæssigt en lige kamp, men stolper ud og ØK’s skarphed afgjorde den kamp. Sejren bragte gæsterne alene i spidsen, mens Sparkær blev efterladt på den lidet flatterende 6. plads, der betyder playoff om at undgå nedrykning. Ikke lige det, der stod i sol og stjerner inden turneringen startede, og der er nu tid til selvransagelse hos spillerne, for de er simpelthen for gode til ligge og rode dernede.

IMG 0825 kopier
Kasper Møller scorede igen for Sparkær og ramte træværket to gange.

Men en målscorer på 26-26 fortæller vel alt. Kun Mønsted har lukket flere mål ind og Stoholm kun 21 – de to hold, der p.t. ligger under stregen. Nu mangler 4 kampe, og der er tid til at rette op på tingene. Frederik Andersen blev dagens stemmesluger efterfulgt af Jonas Drensborg. Næste kamp er på torsdag hjemme mod Hersom/Bjerregrav kl. 19.00.