Nyheder

Den kloge narrer den mindre kloge

Det må være betegnende for lørdagens kamp mellem Sparkær og Skals. 0-3 stod der på måltavlen, da kampens udmærkede dommer Anders Møller Steffensen fløjtede af. I de godt 90 minutter havde hjemmeholdet nok haft bolden i 80 pct. af tiden, men det er nu engang målene, der tæller, og dem scorede Skals altså 3 af.

Der var fra første fløjt ingen tvivl om, at Martin Trankjær var kommet til Sparkær for som udgangspunkt at hente et enkelt point, og den mission lykkede mere end til fulde. De grønne havde 4 afslutninger på mål, så udnyttelsesprocenter var i top. Det var den til gengæld slet ikke hos hjemmeholdet, der burde have scoret på to kæmpe chancer i kampens første to minutter. Først driblede Kasper Henriksen sig igennem til en afslutning i det lille felt, men skød lige på Frederik Broberg i målet, og minuttet efter valgte Noah Hvass en aflevering i stedet for at skyde direkte på mål.

IMG 5351
Frederik Andersen blev stemt ind som Sparkærs bedste efter kampen.

Et mål her kunne have lokket Skals lidt frem, men målene udeblev. I stedet fik gæsterne pludselig en friløber, som Jonas Drensborg dog klarede flot. Og så ud af ingenting kom Skals foran 1-0 i det 40. minut, da bolden ikke blev ekspederet væk tæt under mål.

Sparkær havde alt spillet men havde umådeligt svært ved at lukke det kompakte Skals-forsvar op, og billedet forblev det samme efter pausen. Sparkær pressede på fra starten, men fandt ikke for alvor løsninger til at komme helt igennem. Med 20 min. igen var Noah Hvass tæt på en udligning, men i stedet vovede Skals sig lidt frem på banen og fik et klodset frispark uden for feltet. Det blev sat flot i mål, men muropstillingen så ikke godt ud.

Skals blev derefter fuldstændig kompakte bagude, og Sparkær trillede og trillede, men evnede ikke at lukke forsvaret op. Til slut blev der satset med mange mand fremme, og det gav Skals det tredje mål i det 93. minut på en ny kontra. På måltavlen en overbevisende sejr, men det var mere på en klog taktik end på godt fodboldspil. Hatten af for det mod et Sparkær-hold, der ikke spillede dårligt, men som ikke kunne score på chancerne.

Hermed er første halvdel af efteråret spillet, og et udbytte på 10 point kan ikke være tilfredsstillende for hverken spillere, træner eller andre, der følger de rød/hvide. En sejr mod Skals ville have bragt Sparkær med helt frem, så puljen er stadig meget tæt her, hvor der tages hul på anden halvdel med en hjemmekamp mod Løgstrup på lørdag.