Nyheder

Vistisens gameplan lykkedes

Sparkær hentede torsdag aften en flot sejr på 2-1 hjemme mod topholdet fra FC Silkeborg. Den kom i hus efter en nøje planlagt gameplan af træner Poul Vistisen, og den blev fulgt til punkt og prikke. Gæsterne kom med fuld fart fra starten, men Sparkær var godt organiseret denne gang, og selv om Silkeborg havde bolden meget i starten, var det Sparkær der først kom til nogle kontrachancer. Først blev Noah Hvass Gjørup spillet helt fri, men målmanden kom godt ud og fik en hånd på, og lidt senere var det Kasper Henriksen, der sendte bolden lige forbi mål.

FC Silkeborg havde stadig bolden mest, men det var vist lige efter Vistisens plan. Helt væk kunne Sparkær dog ikke holde dem, og midt i 1. halvleg var de tæt på efter et hjørnespark, men bolden gik lige over mål. Mod slutningen af halvlegen var der store chancer i begge ender, flest til Sparkær, men Jonas Drensborg måtte hive en klasseredning frem, da en FC Silkebog spiller kom helt fri i det lille felt. Modsat sendte Asger Fjeldsted minuttet efter et kanonskud mod gæsternes mål, og kun en feberredning af målmanden forhindrede en Sparkær-føring. Han var i øvrigt gæsternes bedte spiller. Så 0-0 ved pausen.

IMG 4133 kopier
Anfører Mikkel Mackenhauer havde egentlig meldt fra til kampen, da han ikke kunne nå hjem fra arbejde på Sjælland. Men han er en mand, der vil give sin højre arm for at komme til at spille, og det lykkedes ham i sidste øjeblik at få fri, så han kunne nå hjem. Det fejrede han så med en stærk indsats, og han blev da også belønnet med flest stemmer efter kampen

2. halvleg startede skidt for Sparkær med en scoring til FC Silkeborg allerede i det 48. minut efter et kiks i Sparkær-forsvaret. Det slog dog ikke benene væk under de rød/hvide, snarere tværtimod. De kæmpede sig mere og mere ind i kampen, og fik en kæmpe mulighed for udligning i det 61. minut, men Kasper Møller sendte et straffespark langt over mål. Så var der bekymrede miner hos hjemmepublikummet, men herfra viste spillerne, at det ikke var nødvendigt.

De blev ved med at tro på det og pressede efterhånden mere og mere på for en udligning. I det 72., 73. og 74. minut lurede udligningen efter gode muligheder til Kasper Møller og Noah Hvass, men det kom så minuttet efter, da Daniel Brøns var på pletten ved bagerste stolpe og køligt sendte bolden i mål. Og kun 4 minutter senere steg Kasper Møller til vejrs efter et hjørnespark fra Oliver Andersen og pandede sejrsmålet ind.

IMG 4372 kopier
Kasper Møller (22) brændte straffespark og blev efterfølgende matchvinder. Her header han målet til 2-1 ind.

Som 2. halvleg skred frem så de unge spillere fra FC Silkeborg efterhånden trætte ud, men de forsøgte dog efter Sparkærs føringsmål at lægge et pres på for en udligning. Den kom aldrig, og efter 4 min. tillægstid kunne dommer Carsten Jensen fløjte af til stor jubel blandt spillere, træner og publikum. En flot sejr på en flot aften igen med masser af tilskuere på Sparkær Stadion.

Hør træner Poul Vistisen og anfører Mikkel Mackenhauer efter kampen.