Nyheder

Optakt til den store finale

DET blev en nervepirrende semifinaleaften i denne den 41. Fjends Cup, men da slutfløjtet lød på begge baner, var det med de resultater, der gør, at flere Fjends Cup-nostalgikere kniber sig selv i armen.

For det bliver værtsklubben Sparkær og naboerne fra Mønsted, der mødes i finalen – det er kun sket en gang før, og som de fleste ved, var det i 1984, hvor arrangørerne trak det længste strå efter en legendarisk finale, der først fik sin afgørelse efter Amerikansk Straffespark.

Nu er det jo ingen hemmelighed, at denne sides redaktionssekretærs hjerteklub er Stoholm – det er nok de fleste bekendt. Redaktionssekretæren har også været med på og en del af hjemmesiden, siden den så dagens lys i juli 2001. Det er blevet til uhyre mange artikler, og ofte med en drillende tilgang til vores kære naboer i henholdsvis Sparkær og Mønsted – ikke mindst sidstnævnte er ofte ”i kikkerten”, hvis der skal drilles.

IMG 0692
Sparkærs vinderhold fra 1984. Bagerst f.v.: Frank Larsen, Erland Jensen, Esben Bach, Torben Andersen, Jørgen Kristensen (Husmand) Bjarne Jensen, Åge Thinghøj. Forrest f.v.: Peder Madsen, Ole S. Andersen, Leif Mortensen (træner), Ove Jakobsen, Jimmi Kristensen, H.P.Johansen

Det der nu med torsdagens semifinaleresultater er helt sikkert er, at en af naboerne får slukket deres historiske Fjends Cup-sejrstørke – og vinderen på lørdag har ikke vundet, siden Fjends Cup-hjemmesiden så dagens lys tilbage i 2001! For Sparkær står i sin kun tredje finale i 41 forsøg, og eneste triumf daterer sig som bekendt tilbage til 1984. Mønsted har til gengæld hele 5 titler, men de er alle at finde tilbage i MIF’ernes Fjends Cup-storhedstid, der var i 1990’erne – sidste gang at Østfjends-klubben kunne juble den afsluttende lørdag var i 1999.

IMG 0693
Mønsteds hold anno 1984. Bagers f.v.: Børge Pedersen (holdleder), Knud Aage Mikkelsen, Peder Møller (“Studs”), Ole Christiansen, Ole Pedersen, Christian Steffensen, Jørgen Pedersen, Preben Plougmann (træner). Forrest f.v.: Karl Steffensen, Steen op Madsen, Claus Hedegaard, Niels Holger Frandsen, Peter Nielsen (“Bette Peter”), Niels Rørbæk Jensen.

Derfor er der et historisk Fjends Cup-vingesus over det, når Sparkær og Mønsted tørner sammen i finalen – Stoholm har aldrig mødt Sparkær i en finale – en enkelt gang har Stoholm og Mønsted krydset klinger i den ultimative slutkamp, og det var tilbage i 2010, hvor SIF triumferede med 4-2 på finaledagen. Med al respekt for de øvrige 5 hold – for dem er der meget stor respekt om – så er det disse tre Fjends-klubber, der bærer den store opbakning og dermed de store tilskuertal – det viser data fra alle turneringerne gennem årene.

Som altid fraviger redaktionssekretæren den tidskronologiske optakt på finaledagen, for her skal finalen naturligvis have de første ord med på vejen, selvom den spilles sidst.

Finalen

Sparkær – Mønsted
Allerede under indflyvningen til redaktionssekretærens finaleoptakt er der skrevet en del, så det kan selvsagt være svært at finde på flere ord. Men det kan næsten kun blive dramatisk, seværdigt og uhyre spændende på lørdag. I forårets serie 3 turnering vandt begge hold deres respektive hjemmekamp, og for begge mandskabers vedkommende er det en fællesnævner, at de er bedst, når det går frem ad banen. Sparkær har målfarlige spillere i for eksempel Kasper Møller og Kasper Henriksen, og så er unge Noah Hvass Gjørup i den grad stemplet ind i denne den 41. Fjends Cup. Hos Mønsted er der bestemt også spillere, der kan finde vej til netmaskerne, men det er et uomtvisteligt faktum, at rigtig meget afhænger af Mads Langhoff – det blev senest bevist torsdag aften, da det var ham, der med to scoringer sænkede Stoholm.

Til gengæld er der muligheder for modstanderen, når det er defensiven hos de respektive hold, der skal udfordres, og engang i mellem skal man ikke gøre fodbold sværere, end det er – det mandskab der bedst får sig forsvaret på lørdag – ja, den klub får triumfen og dermed slukket den historiske Fjends Cup-sejrstørke.

Der kan nemt blive gang i den, men opgøret ledes af tidligere Superliga-dommer Michael Svendsen, så den del skal der bestemt nok blive styr på. Der vil være flere ”kampe i kampen” – op til denne forårsstart lavede Kasper Henriksen det ”forbudte” skifte fra Mønsted til Sparkær, Hvass Gjørup-brødrene spiller på hvert sit hold, Langhoff-brødrenes far Per er gammel Sparkær-dreng (nu skal der altså lige drilles lidt igen, for det skal der nemlig være plads til😊) – og sådan kunne man blive ved med diverse fortællinger og anekdoter.

IMG 4798 kopier
Sparkærs farlige trio kan gøre ondt på Mønsted hvis de finder melodien

Nu er det støvlerne og hovederne, der skal tale på lørdag, og det er jo nok heller ingen hemmelighed, at turneringsledelsen (altså HP) virkelig håber på, at det er Sparkær-spillerne, som han får lov at overrække pokalen til ved den efterfølgende ceremoni…..

del på de sociale medier

Facebook
Twitter